'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Kari Ayam Anti Gagal - Imagine

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Kari Ayam Anti Gagal

kari ayam

Masih tercari-cari idea resepi kari ayam yang unik, Nguiler? Resepi kari ayam yang sedap kini sedang dicari oleh ramai pengguna di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda. Pengguna internet telah terbiasa menggunakan Internet sebagai gajet untuk mencari maklumat tentang imej yang boleh digunakan sebagai maklumat. Posted kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah membuat resepi kari ayam yang sedap supaya tidak susah dan senang. Jika tidak dikendalikan dengan betul, hasilnya tidak akan memuaskan dan, sebenarnya, akan cenderung menjadi tidak menyenangkan. Malah, kari ayam yang baik harus mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan selera.

Kualiti kari ayam dipengaruhi oleh banyak faktor: pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat kari ayam yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sebenar. Di bawah adalah gambar kari ayam yang boleh anda jadikan idea.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk membuat kari ayam ialah 4 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk anda dan orang tersayang.

Selain itu, masa yang diperlukan untuk membuat kari ayam dianggarkan sekitar satu jam.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan senang untuk membuat kari ayam siap sedia. Anda boleh membuat kari ayam dengan 10 bahan dan 2 langkah. Ini adalah langkah-langkah memasak.

#gpldenapron2020 Kerja yang sibuk mengehadkan pilihan memasak. Namun, hak untuk memasak juga adalah hak keluarga.

Bahan-bahan dan rempah ratus kari ayam:

  1. separuh ayam
  2. 2 biji kentang goreng
  3. 4 mentol
  4. akan menjadi 2cm
  5. 3 ulas bawang putih
  6. 4 sudu besar perasa kari
  7. 200 ml santan
  8. garam
  9. Pintu kayu manis dengan bunga.
  10. 2 biji kentang

Langkah-langkah membuat kari ayam

  1. Basuh penutup hanya dengan lemon. Hiris halia merah dan putih. Kupas kentang kepada 4 bahagian.
  2. Panaskan minyak untuk menggoreng hirisan bawang, masukkan kayu manis dan bunga lawang. Tumis – tumis hingga naik bau. Masukkan rempah kari yang dibancuh dengan air.Tumiskan.Masukkan santan.Kentang. Rebus sehingga ayam masak...ayam sudah mendidih. .pasangan atas..sab..

Bagaimana? Ia tidak mudah? Inilah cara membuat kari ayam yang boleh anda amalkan di rumah. Cubaan yang baik!

Link copied to clipboard.